Visie op financieringen

Financiering woonhuis

Veranderende markt

In een almaar veranderende markt is het belangrijk een financiële partner te hebben die weet wat er speelt, en de mogelijkheden heeft direct voor u te acteren.

Daartoe bieden wij een zeer uitgebreid scala aan hypotheek-oplossingen die zijn ontworpen om snel en effectief te handelen bij de aankoop van een woonhuis of tweede woning of uw vastgoedbelegging.

De aanschaf van een woning is een grote stap. De financiering heeft grote gevolgen voor uw financiële huishouding. Wij houden daarom rekening met uw huidige en toekomstige financiële situatie, uw wensen voor de toekomst en mogelijke veranderingen in uw persoonlijke omstandigheden. U kiest samen met ons voor de best passende hypotheekvorm voor nu én in de toekomst.

Om dit te bereiken nemen wij de tijd om een aantal persoonlijke vragen door te nemen:

Financiering

 • Hoeveel kunt u lenen?
 • Hoeveel wilt u lenen?
 • Hoe belangrijk is de aftrekbare hypotheekrente voor u?
 • Zou u een hypotheek moeten regelen bij uw eigen vennootschap?
 • Hoe verhoudt een hypotheek zich met uw huidige vermogen / schuld positie?
 • Hoe is de financiering van een huis in het buitenland geregeld?
 • Wat is voor u de ideale verhouding tussen eigen vermogen en een hypotheek?
 • Hoeveel zekerheid wilt u inbouwen in uw financieringsstructuur?
 • Wat dient er voor u notarieel geregeld te worden om op de nieuwe lening renteaftrek te behouden?
 • Kunnen we een ‘familiebank’ arrangeren?
 • Wilt u een woning voor de kinderen kopen?
 • Hoe heeft u de nalatenschap geregeld?

Passende hypotheek

Het regelen van passende hypotheek begint met het inventariseren van uw financiële en fiscale omstandigheden én wensen. Dat vertalen wij naar een goed advies binnen de huidige fiscale wet- en regelgeving, en passend in úw situatie – Tailor made.

Wij zijn niet verbonden met een bank of verzekeraar. Wij kunnen met veel financiële partijen zaken doen. Op basis van de inventarisatie kiezen we gezamenlijk welke bancaire of alternatieve oplossing het beste bij u past.

Als u dit wenst financieren wij uw woning op basis van het vermogen dat u bij de bank aanhoudt op Euro’s of Zwitserse Franken tegen Euribor of Libor tarieven met een opslag van 0,8% – 1,5% (Lombard financiering).

Financiering woonhuis

De huidige hypotheek kan tegen de rentevervaldag aanlopen, of u wilt vermogen vrij maken uit de overwaarde van de woning voor de verbouwing of voor de aankoop van ander vastgoed, in deze situaties bieden wij u een breed scala herfinancieringsopties. In nauwe samenwerken met u zoeken wij de juiste oplossing voor nu en later om uw dromen te realiseren.

Als u dit wenst financieren wij uw woning of vastgoed op basis van het vermogen dat u bij de bank aanhoudt op Euro’s of Zwitserse Franken tegen Euribor of Libor tarieven met een opslag van 0,8% – 1,5% (Lombard financiering).

Kinderen helpen bij het kopen van een huis, is vaak een reden om te schenken. Maar als u niet de mogelijkheden heeft om voor uw -studerende- kinderen een woning te kopen bestaat de mogelijkheid om tot 75% van de vrije verkoopwaarde een hypotheek te sluiten tegen de gewone markttarieven.

Het voordeel is dat de kinderen aan u ‘huur’ betalen en de woning geleidelijk in aarde toeneemt. Het vormgeving van de hypotheek en dit inpassen in uw persoonlijke situatie bespreken en regelen wij graag voor u.

Uw kinderen helpen

Kinderen helpen bij het kopen van een huis, is vaak een reden om te schenken. Hiervoor gelden speciale belastingvrijstellingen. Wilt u het bedrag niet geheel schenken? Dan is een familiebank hypotheek een goed alternatief.

De familiebank hypotheek is een hypotheeklening van een familielid aan een ander familielid, vaak is dit een lening van de ouders aan een kind.

Het kind kan hierdoor een hypotheek krijgen, terwijl de ouders tegelijk een beter rendement behalen op hun spaargeld. Daarnaast zijn er ook nog fiscale voordelen te behalen met een familiebank hypotheek. Door deze samenwerking wordt er gezamenlijk voordeel behaald, en blijft het geld ‘binnen de familie’.

Als zekerheid kan een lening notarieel vastgelegd worden.

De fiscale consequenties voor zowel de uitlener als de lener nemen wij door en zoeken het optimale evenwicht tussen een bancaire financiering aan de ene kant en de familiebank lening aan de andere kant. Hierdoor is voor alle partijen het beste evenwicht gerealiseerd, met een fiscaal plezierige uitkomst.

Als zekerheid kan een lening notarieel vastgelegd worden.

De fiscale consequenties voor zowel de uitlener als de lener nemen wij door en zoeken het optimale evenwicht tussen een bancaire financiering aan de ene kant en de familiebank lening aan de andere kant. Hierdoor is voor alle partijen het beste evenwicht gerealiseerd, met een fiscaal plezierige uitkomst.

Er zijn meerdere opties waarmee u uw kinderen of familie kunt helpen:

 • U schenkt een bedrag ineens
 • U schenkt een deel en verstrek voor het meerdere een hypothecaire geldlening
 • U verstrekt de gehele hypothecaire geldlening
 • U verstrekt een gedeelte van de lening voor de aankoop van de woning

Het bepalen van de beste manier om gelden in te zetten, het opzetten van de familiebank en de vormgeving van de hypotheek, zoals het opstellen van de lening overeenkomst die goedgekeurd zijn door de fiscus, bespreken en regelen wij graag voor u.

Contact Opnemen

Neem online contact met ons op of bel direct met 0343 448810 voor meer informatie