Visie op financieringen

Financieringsadvies

De snelle opmars van crowdfunding en alternatieve financiering in de vastgoedsector biedt nieuwe mogelijkheden voor de vastgoedbelegger en experts. Als u een (bouw) project wilt opstarten, hebt u relatief veel eigen geld nodig om te kunnen financieren. Soms ontbreken de in te brengen gelden die u nodig heeft bij de aankoop van bestaande panden of grond. U wenst een object aan te kopen waarvoor de banken niet ‘in’ zijn. Waar haalt u het benodigde kapitaal vandaan?

Informal investors

Succesvolle alternatieve financiering is in toenemende mate een must om de vastgoedfinanciering rond te krijgen en/of de bank te laten deelnemen.

Wellicht omdat banken niet de gehele aankoop financieren of omdat de banken al helemaal geen investeringen meer willen doen bij het ontwikkelen van op zich gezonde projecten. In deze gevallen kan een Informal Investor een goede keuze zijn.

Zo zijn er partijen die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld de financiering van bedrijfshallen voor eigen gebruik, of voor de verhuur ervan. Wij brengen zakelijk hypothecaire financieringen tot stand tussen ondernemers en beleggers of kopers voor eigen gebruik. De markt financiert dan de markt.

Een Informal Investor is een ondernemende particuliere investeerder, die met verstand van zaken investeert in projecten waar banken of investeringsmaatschappijen geen brood in zien. Informal investors opereren vaak op persoonlijke titel en handelen met eigen vermogen.

Aandachtspunten

Let bij uw overweging om met een informal investor in zee te gaan op de volgende aandachtspunten:

Zaken doen met een informal investor betekent actieve bemoeienis met uw bedrijf

Financiële participatie van een informal investor betekent dat deze eventueel belangen krijgt in de realisatie van uw project, belangen die moeten worden bewaakt en beschermd.

Dit resulteert er in sommige gevallen in dat de betreffende informal investor een actieve bemoeienis met uw ontwikkeling heeft omdat hij/zij zeer goed op de hoogte is van projectontwikkeling. U kunt dus niet gemakkelijk om de invloed en inbreng van deze persoon heen. Een informal investor zal in de praktijk dan ook ‘een vinger in de pap’ willen hebben als het gaat om belangrijke beslissingen.

Denk goed na over het belang dat u zelf in uw bedrijf wilt houden en maak goede afspraken

Een informal investor zal soms een minderheidsbelang in de ontwikkeling willen nemen. Uit onderzoek blijkt dat dit in 66% van de gevallen zo is. Bedenk echter dat de toegevoegde waarde van een informal investor vaak verder gaat dan geld: kennis, ervaring en een netwerk!

Laat u goed adviseren op het moment dat u tot zaken komt. Er komen nu vragen aan de orde waar u van te voren goed over moet hebben nagedacht.

Zoek een goede manier om met informal investors in contact te komen

Als u ervan overtuigd bent dat een informal investor u verder kan helpen bij het realiseren van uw groeiplannen, bereid u dan goed voor op het benaderen van een beperkt aantal geschikte informal investors. Zorg voor voldoende informatie over uw groeiplannen in de vorm van een goed doortimmerd ondernemingsplan. Nog belangrijker: toon aan dat u ondernemerscapaciteiten heeft en expertise in het gebied waarin u wilt opereren. U heeft te maken met geslaagde ondernemers die wellicht nog meer kijken naar de mens dan naar de papieren plannen.

In de praktijk blijkt dat informal investors graag op de achtergrond opereren en niet makkelijk toegankelijk zijn. En maak niet de fout om met bekenden en vrienden zakelijk in zee te gaan!

Via ons uitgebreide netwerk kunnen wij projecten deels financieren met een hypotheek bij de bank, en voor een deel met gelden van met ons samenwerkende informal investors. Wij hebben de toegang tot investeerders en brengen u graag met elkaar in contact, nadat wij ten behoeve van de investeerder een uitgebreide inventarisatie hebben gedaan van uw aanvraag, wie u bent, wat uw skills zijn, en hoe profijtelijk uw project is.

Contact Opnemen

Neem online contact met ons op of bel direct met 0343 448810 voor meer informatie